Events Calendar

Flat View
By Year
Monthly View
By Month
Weekly View
By Week
Daily View
Today
Search
Search
Minu veetlev leedi
Wednesday 10 April 2019, 19:00 - 22:45
Hits : 884
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

F. Loewe’ muusikal kahes vaatuses
Alan Jay Lerneri libreto Bernard Shaw näidendi “Pygmalion” ainetel
Etenduse originaalproduktsiooni lavastaja on Moss Hart

Esietendus 3. aprillil 2008

Üks maailma populaarsemaid muusikale oleks võinud peaaegu et kirjutamata jääda, kui USA muusikalitööstuse ninamehed 1930ndate aastate keskel järjekindlalt Loewele ja Lernerile kinnitasid, et materjal ei vasta tolleaegsetele muusikali nõuetele. Nii jäi muusikali kirjutamise idee kaheks aastakümneks soiku, kuni muusikalimaailmas said kehtivaks uued reeglid. 1956. aastal asusid Lerner ja Loewe taas tööle ning tulemuseks oli USA muusikaliajaloo menukaim lavateos, mida on korduvalt lavastatud peaaegu kõigis maailma teatrites ning millest on 1964. aastal vändatud ülimenukas filmiversioon Audrey Hepburni ja Rex Harrisoniga peaosades. Esietendusel laulsid peaosi Julie Andrews (Eliza Doolittle), Rex Harrison (professor Henry Higgins), Stanley Holloway (Alfred P. Doolittle, Eliza isa), Robert Coote (kolonel Pickering, Higginsi sõber).
3. aprillil 2008 võivad ka eestlased taas näha Frederick Loewe muusikali „Minu veetlev leedi“ Bernard Shaw humoorika ja vaimuka näidendi „Pygmalion“ ainetel. Varem on muusikali „Estonias“ mängitud Voldemar Panso lavastuses 1963. aastal.

Vanapoisist foneetikaprofessor Henry Higgins sõlmib kihlveo lingvistist sõbra kolonel Pickeringiga, et suudab oma foneetikaalaste teadmiste abil panna Londoni alamklassi aktsenti rääkiva lilleneiu kõnelema kui hertsoginna. Järgneb vaimukas sündmusteahel, kus läbi pisarate ja naeru jõutakse hämmastava tulemuseni.

Lavastusmeeskond

  • Dirigendid:Jüri Alperten, Kaspar Mänd, Lauri Sirp
  • Lavastus ja tantsulised liikumised: Ago-Endrik Kerge
  • Lavakujundus: Liina Keevallik
  • Kostüümid: Liina Pihlak
  • Tantsuseaded: Eduard Korotin
Location Rahvusooper Estonia (Estonia puiestee 4, 10143 Tallinn)

Вход на сайт