10.oktoobril toimus Eesti Kultuuriministeeriumis festivali "Kuldne Mask Eestis 2016" avamise puhul pressikonverents.

Konverentsil osalesid: EV kultuuriminister Indrek Saar, Tallinna LV kultuuriga tegelev aselinnapea Mihhail Kõlvart. Lavastajad Andrei Mogutši ja Dmitri Krõmov Moskvast, nende lavastused on käesoleva festivali kavas. „Kuldse  Maski“ festivali peadirektor Maria Revjakina. Aleksandr Petrov, Vene Föderatsiooni erakorraline ja täievoliline suursaadik Eesti Vabariigis. Svetlana Jantšek, „Kuldse Maski“ projektijuht Eestis.

Kohal olid suuremate meediaväljaannete ajakirjanikud ning fotograafid.

Indrek Saar lausus, et festival „Kuldne Mask“ oli 2005.aastal esimene Vene kultuurifestival, mis toimus väljaspool Venemaa territooriumit. Olen rõõmus, et möödunud 15 aasta jooksul on festival kogunud vaatajate seas populaarsust.  Hiljutiste uuringute kohaselt on „Kuldne Mask“ kõige populaarsem Eestis toimuvatest kultuurifestivalidest. Festivali võtab võrdväärselt hästi vastu nii eestikeelne kui venekeelne vaatajaskond.

Festival toimub EV ja VF Kultuuriministeeriumite riikidevahelise koostööleppe raames, mis viimati oli kinnitatud sellel aastal. Lisaks Tallinna Linnavalitsuse toetusele osutavad kaasabi mõlema riigi saatkonnad, Kultuurkapital ning Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus «Meie inimesed». Samuti toetavad erasponsorid: Äribank, AS Spacecom, BLRT Grupp AS, RGR Metall OÜ, AS DBT, AS Sillport, „Russkij Dom“, AS GoRail, AS Amarantes jt. Meediatoetust osutavad Eesti Rahvusringhääling, Pervõj Baltijskij kanal, ajaleht «Stolitsa», AS Postimees ja Art Fortum.

Festival ühendab vene ja eesti publikut. Festival aitab kaasa ka riikidevaheliste elavate, pidevate kultuurisidemete tugevdamisele ja loomekontaktidele teatritegelaste vahel. Festivalid toimuvad kõrgel riiklikul tasemel ning neil on lai ühiskondlik kõlapind.

Käesoleval aastal toimuvad festivaliüritused 08.-18. oktoobril.

Tekst ja fotod: Urmas Roos.

Обсуждение закрыто

Видео рубрики «Фестиваль «Золотая маска»»

ТОП-5 материалов раздела за месяц

ТОП-10 материалов сайта за месяц

Вход на сайт